Ariadna Gil, Julio Manrique i el Mag Lari, plats forts de la nova temporada gener-abril 2021

L’actriu catalana Ariadna Gil actuarà al Teatre Municipal el 13 de març amb ‘Encara hi ha algú al bosc’, sobre la guerra de Bòsnia i en concret, sobre el tracte que van rebre les dones durant el conflicte dels Balcans. Aquest muntatge és un dels plats forts de la programació als espais escènics municipals del primer quadrimestre del 2021, que inclou altres propostes destacades com ‘Una història real’, amb Julio Manrique, que es veurà el 27 de febrer –l’obra estava programada per al maig, però a causa de la pandèmia, es va ajornar. També visitarà Montcada i Reixac el reconegut Mag Lari, que el 21 de febrer portarà el muntatge ‘Una nit amb el Mag Lari’. En clau musical, La Vella Dixieland oferirà un concert el 16 d’abril, amb el nom ‘1917 acústic’, i també destaca l’actuació del reconegut pianista Marco Mezquida, que oferirà el seu concert ‘Talismán’ el 12 de febrer. ‘Reprenem amb molta il·lusió la programació d’espectacles, amb una nova aposta per la qualitat, amb muntatges de primera línia i per a tots els gustos’, ha explicat la regidora de Cultura i Patrimoni, M. Rosa Borràs, qui ha expressat que ‘la cultura és segura, garantim totes les mesures de prevenció pertinents i és per això que animem la ciutadania a gaudir de les nostres propostes’.

La programació arrencarà el 2 de gener, amb ‘L’èxit de la temporada’, d’El Terrat, espectacle previst al novembre i que es va haver d’ajornar per les mesures de prevenció de la Covid-19, el mateix cas que ‘Señora de rojo sobre fondo gris’, amb José Sacristán, que finalment es representarà el 22 de gener (les entrades estan exhaurides). Un dels èxits del 2020, el musical ‘Pegados’, es veurà el 6 de març. La programació també inclou dos actes de teatre poètic, en el marc del cicle Poeticae: ‘Conservando la memoria’ (20 de març) i ‘Amor oscuro’ (24 d’abril) –aquest últim, ajornat l’abril passat a causa de la pandèmia.

A nivell musical, el 3 de gener hi haurà el tradicional concert de Cap d’Any, amb l’Orquestra Simfònica Sant Cugat, que un cop més portarà una barreja de sons populars i música simfònica que va triomfar al segle XIX a Viena. El 29 de gener es representarà ‘Invisibles’, un muntatge que narra en forma de fotografies musicals el procés migratori sud-nord. L’acte és solidari i la recaptació es destinarà a l’entitat Montcada Solidària. El concert solidari de gòspel tindrà lloc el 20 de febrer al Kursaal –ajornat al novembre per la pandèmia– i la recaptació es destinarà a ACAPS.

Pel que fa als espectacles infantils, el 24 de gener hi haurà ‘Núvol, núvol’, Premi al millor espectacle de titelles i objectes al Festival FETEN 2020. El 13 de febrer, ‘Ballant damunt la lluna’ ens portarà un concert-espectacle amb ritmes jamaicans; el 14 de març, el violinista Jorge Guillén –el violinista rebelde, un dels més virtuosos del moment–oferirà ‘Mundos opuestos’. El 18 d’abril hi haurà ‘Lù’, un muntatge de dansa familiar.

Les entrades per a tots els espectacles es posen a la venda aquest dimarts, 15 de desembre, al web www.teatremontcada.cat o bé, a la taquilla de l’Auditori Municipal. També es posen a la venda, fins al 17 de gener, un total de 50 abonaments a 50 euros, per a cinc espectacles: ‘Talismán’, ‘Una història real’, ‘Pegados’, ‘Encara hi ha algú al bosc’ i ‘1917 acústic’. La realització dels espectacles estarà condicionada a les mesures de prevenció de la Covid-19 vigents en cada moment.