José Sacristán i Sole Giménez, plats forts de la programació d’octubre a desembre al Teatre Municipal

José Sacristán, amb 'Señora de rojo sobre fondo gris', és un dels espectacles estrella de la programació d'octubre a desembre del 2020 al Teatre Municipal de Montcada i Reixac (Tarragona, 32). El veterà actor, que va visitar Montcada i Reixac al 2017 amb 'Muñeca de porcelana', oferirà l’adaptació teatral de l'obra de Miguel Delibes el 21 de novembre, a les 21 h. Amb aquest muntatge, Sacristán s'està acomiadant dels escenaris.

Una altra destacada artista que actuarà al Teatre Municipal és la cantant Sole Giménez, ex Presuntos Implicados, amb 'Mujeres de música', un concert que reuneix cançons compostes per dones. La funció serà el 27 de novembre (21 h). D’altra banda, la companyia El Terrat celebra enguany el seu 30è aniversari i un dels actes d'aquesta efemèride és el muntatge 'L'èxit de la temporada', una comèdia en què sis amics decideixen tirar endavant una versió de 'Romeu i Julieta'. El 13 de novembre (21 h) desfilaran pel Teatre Municipal intèrprets tan coneguts com Sílvia Abril, David Fernández, Fermí Fernández o Oriol Grau.

"És una satisfacció poder presentar la programació d’arts escèniques per a aquesta temporada, amb propostes de qualitat i de gran nivell, per a tots els públics", ha expressat la regidora de Cultura i Patrimoni, M. Rosa Borràs. L’edil ha explica que malgrat la situació sanitària en què ens trobem ‘Montcada i Reixac continua apostant per la cultura d’una manera segura i controlada, perquè la cultura és vital per a la ciutadania i animem tothom a venir al teatre i a gaudir de la programació’.

La temporada començarà el 2 d’octubre i estarà condicionada a les mesures de prevenció de la Covid-19, per tant, es posaran a la venda el nombre d’entrades en funció de l’aforament permès en cada moment. El primer espectacle del darrer trimestre de l’any serà el 2 d’octubre (21 h), amb ‘Alguns dies d’ahir’, ambientada en la situació de Catalunya a final del 2017. El dia 16 es representarà ‘Les coses excepcionals’ (21 h), muntatge que es va ajornar a l’abril a causa de la pandèmia. Les entrades adquirides aleshores són vàlides per a l’octubre. El 23 d’octubre (21 h) hi haurà ‘Lo nuestro’, que parla de la vida d’una família d’un barri obrer que es troba la Nit de Cap d’Any.

Sobre espectacles infantils, el primer serà el 4 d’octubre (12 h), amb ‘Hamelí’, un muntatge de titelles basat en el conte clàssic. El dia 18 d’octubre (12 i 17 h) hi haurà l’espectacle ‘El Pot Petit en concert’, que es va ajornar al maig a causa de la Covid-19. Les entrades adquirides a la primavera són vàlides per a la nova data. Els dies 15 i 29 de novembre torna el festival ‘El més petits de tots’, en el que hi participen teatres d’arreu de Catalunya. El primer dia (17 i 18.30 h) hi haurà el muntatge ‘Jungla’ i el dia 29 (12 i 17 h), ‘...I les idees volen’.

La programació inclou tres espectacles musicals. L’Orquestra Simfònica Sant Cugat oferirà el 24 d’octubre (19 h) el concert ‘1a Simfònica de Beethoven’, amb motiu del 250è aniversari del naixement del compositor. L’altre concert de la banda serà el 3 de gener, el tradicional concert de Cap d’Any de valsos i danses (19 h). L’únic espectacle que no es farà al Teatre Municipal serà el clàssic concert solidari de gòspel, que tindrà lloc el 14 de novembre al Kursaal (Masia, 39), a les 18 h.

Les entrades per a tots els espectacles programats ja es podran comprar a la taquilla de l’Auditori Municipal, tot i que es recomana adquirir-les per Internet i com a mesura de prevenció, el dia de la funció portar-les descarregades al telèfon mòbil i no en paper. El nou web que s’habilitarà per a la venda d’entrades és www.teatremontcada.cat. Per a aquest trimestre es posaran a la venda 50 abonaments al preu de 50 euros, que es podran adquirir fins a l’1 d’octubre. Cada abonament inclou una entrada per a cinc espectacles: ‘Alguns dies d’ahir’, ‘Lo nuestro’, ‘1a simfonia de Beethoven’, ‘Señora de rojo sobre fondo gris’ i ‘Mujeres de música’. Els abonaments es podran comprar de forma presencial i per Internet, fins a l'1 d'octubre. Les entrades aquest trimestre no seran numerades. 

Notícia: Ajuntament de Montcada i Reixac